Competitie Junioren

VOORJAARSCOMPETITIE

In oktober worden alle junioren per mail uitgenodigd om zich aan te melden voor de voorjaarscompetitie. In de mail wordt uitgebreid omschreven wat de spelregels zijn als je mee wilt doen aan de competitie. Als je namelijk meedoet aan de tenniscompetitie, zul je misschien een paar keer een voetbal- of hockeytraining moeten overslaan, omdat het tegelijkertijd is. Denk hier dus even goed over na voordat je je opgeeft. In januari/februari worden de teams en de teamcaptains bekend gemaakt. In maart wordt een informatieavond georganiseerd over de competitie voor de teamcaptains en andere belangstellende ouders. Ook hiervoor ontvangt iedereen een uitnodiging per mail.

De junioren t/m 12 jaar spelen competitie op zondag (in Groen). De junioren van 11 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar spelen competitie (in Geel) op vrijdag. Voor een uitleg van de indeling die de KNLTB hanteert kun je lezen bij Tenniskids. De voorjaarscompetitie wordt op 6 of 7 speeldagen gespeeld in de maanden april, mei en juni. De samenstelling van de teams en het bijbehorende programma en de standen en uitslagen zijn terug te vinden via de KNLTB.

NAJAARSCOMPETITIE

In het najaar wordt in september en oktober de Najaarscompetitie georganiseerd. Kinderen die al meer tenniservaring hebben kunnen zich aanmelden voor de Najaarscompetitie groen of geel. In mei ontvangen alle junioren per mail de uitnodiging om zich in te schrijven voor de Najaarscompetitie. 

ROOD EN ORANJE WORLD TOUR

In het najaar biedt TCO de jongste jeugd de mogelijkheid aan om wedstrijdtennis te spelen in de Rood of Oranje World Tour. Deze wedstrijden worden gespeeld op 1/4 of 3/4 veld en op de eerste zondagen van de maanden september, oktober en november. De locatie waar gespeeld wordt rouleert (indien mogelijk) per speeldag tussen de verenigingen die bij elkaar in de poule zijn ingedeeld. Meer informatie over de kleurindeling volgens het Tenniskids programma van de KNLTB vindt je op http://www.tenniskids.nl/over-tenniskids/blauw-rood-oranje-en-groen. Bij twijfel over de juiste categorie kun je altijd even met je trainer overleggen.

TEAMCAPTAIN

Alle jeugd competitieteams hebben een teamcaptain (een ouder) nodig. Maar wat wordt er nu van een teamcaptain verwacht?

  • Als teamcaptain ben je het aanspreekpunt van het team en voor de jeugdcommissie
  • Checken verhindering van de spelers of begeleiders per mail
  • Aan de hand daarvan maak je een speel-, rij- en begeleidersschema (standaard schema wat je krijgt toegestuurd van de jeugdcommissie en je zo kunt invullen)
  • Als teamcaptain zorg je voor een invaller als dat nodig is (hiervoor neem je altijd contact op met de jeugdcommissie en/of trainers die je hierbij helpen)

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 496 5332

TCO tennispark Zuidermeer

Holendrechterweg 34
1191 KV Ouderkerk aan de Amstel