Activiteiten Junioren

De jeugdcommissie organiseert het hele seizoen leuke activiteiten voor jou! In de Activiteitenkalender vind je alle activiteiten op een rij en wanneer het precies is. Naast de competitie en de toernooien worden de volgende activiteiten georganiseerd:

INTRODUCTIE NIEUWE LEDEN

Ieder jaar wordt er een korte uitleg gegeven aan de nieuwe leden over hoe alles werkt op het tennispark. Hiervoor ontvangen alle nieuwe leden een uitnodiging.


OPENINGSMIDDAG

Aan het begin van het tennisseizoen organiseert de Jeugdcommissie een activiteit voor alle jeugdleden. Wanneer het precies is, kun je lezen in de Activiteitenkalender. Alle junioren worden hiervoor ook per e-mail uitgenodigd.


MINITENNIS

Voor de kinderen die nog niet op een hele baan een wedstrijd kunnen spelen, organiseren wij een aantal activiteiten. In het voorjaar zullen zij een aantal woensdagmiddagen wat wedstrijdjes spelen (alleen bij TCO). In het najaar kunnen de beginners eventueel meedoen aan een toernooi (de RABO Miniclubkampioenschappen), en aan een ¾ veld competitie in de Oranje World Tour. Meer informatie hierover volgt per mail.


CLUBKAMPIOENSCHAPPEN

Ieder jaar worden in juni de RABO Clubkampioenschappen bij TCO gehouden voor alle junioren vanaf 10 jaar die in de categorie groen of geel spelen. Je kan meedoen in de categorieën single, dubbel en mix. Alle junioren krijgen een uitnodiging om in te schrijven voor dit toernooi.


EXTRA ZOMERTRAINING

Door de trainers wordt er elke zomervakantie doorgaans in de eerste en in de laatste week extra tennistraining gegeven. Voor de zomervakantie ontvangen alle jeugdleden een uitnodiging per mail van onze hoofdtrainer Andy van Rijn.


INLOOPTRAININGEN & SELECTIETRAININGEN
Voor alle junioren worden er inlooptrainingen georganiseerd waar je onder leiding van een trainer extra kan trainen en/of wedstrijdjes spelen. Gezelligheid en speelplezier staan bij deze inlooptrainingen voorop en er zijn geen extra kosten aan verbonden. 
Aan kinderen die het in zich hebben om op een bovengemiddeld niveau te tennissen en die meer tennisuitdaging willen wordt de mogelijkheid geboden om een deel te nemen aan selectietrainingen. Deze trainingen worden naast de reguliere trainingen gegeven en er zal op een hoger niveau worden getraind. Kinderen die aan de selectietraining voldoen zullen hiervoor apart worden uitgenodigd. Aanmelden voor de selectietraining is niet mogelijk.
 

LADDERCOMPETITIE

De Laddercompetitie is een recreatieve interne ‘competitie’, vooral bedoeld om veel te spelen en waarbij spelplezier voorop staat. De ladder is voor de jeugdspelers (geboortejaar vanaf 2000 t/m 2007), meisjes en jongens door elkaar, waarbij iedereen aan het begin van het jaar onderaan begint. Je werkt je al spelend naar boven en het is de bedoeling om gedurende het hele (buiten) seizoen wedstrijden te spelen. De Laddercompetitie zal worden afgesloten met een finaledag.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 496 5332

TCO tennispark Zuidermeer

Holendrechterweg 34
1191 KV Ouderkerk aan de Amstel