Tenniskids KNLTB

TCO is een Tenniskids vereniging. Dit betekent dat de jeugdtrainingen en het wedstrijdaanbod zijn afgestemd op het Tenniskidsprogramma van de KNLTB. Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

 
Rood – beginnende jeugd (4 t/m 9 jaar), rode bal
De allerjongste kinderen van (t/m ongeveer 7 jaar) maken kennis met alle slagen die in het tennisspel voorkomen. Inhoudelijk wordt er aandacht besteed aan samenwerking, balvaardigheid en racketgewenning. Heb je al een seizoen tennisles gehad, dan ben je klaar voor vervolglessen in deze groep (max. 8 kinderen op een baan)
 
Oranje – gevorderde jeugd (8 t/m 11 jaar), oranje bal
In de oranje fase leer je nieuwe slagen en technieken en speel je op een driekwart tennisbaan (max. 8 kinderen op twee banen).
 
Groen – gevorderde jeugd (10 t/m 12 jaar), groene bal
In de ‘groene fase’ tennisles leer je tennissen op een hele tennisbaan. Het spelen van wedstrijden wordt steeds belangrijker. Ter verbetering van de techniek worden nog aangepaste ballen gebruikt (max. 8 kinderen op twee banen).
 
Geel – beginnend tot gevorderd (11 t/m 17 jaar), gele bal
Als je tussen de 11 en 17 jaar bent word je ingedeeld naar leeftijd en niveau. Je speelt op een hele tennisbaan en je speelt met normale tennisbalen (max. 8 kinderen op twee banen).

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 496 5332

TCO tennispark Zuidermeer

Holendrechterweg 34
1191 KV Ouderkerk aan de Amstel