Bardienst

Alle leden vanaf 18 jaar tot en met leden die dit jaar 75 jaar zijn of worden zijn verplicht minimaal één verplichte bardienst te verrichten. Ook bestaat de mogelijkheid dat je twee bardiensten toebedeeld krijgt (wel naar eigen keuze in te plannen). Dit komt doordat we jaarlijks niet de barbezetting rond krijgen met het aantal leden dat bardienstplichtig is. We selecteren jaarlijks daarom een x aantal leden uit het ledenbestand op alfabet. Het jaar erop selecteren we vervolgens met de letter waar we geëindigd zijn, enz. 

Vrijgesteld van bardienst zijn bestuursleden, ereleden, leden van verdienste en assistent-barcommissieleden.

VASTLEGGEN DATUM BARDIENST

Elk lid ontvangt in maart een mail waarin wordt uitgelegd hoe en wanneer je een bardienst kunt inplannen. Op het moment dat je bardienst daadwerkelijk is vastgelegd en je financiële verplichtingen zijn voldaan, ligt de ledenpas voor het nieuwe tennisseizoen klaar op de daarvoor afgesproken avond (zie datum jaarkalender). Om je aan je bardienst te helpen herinneren, ontvangt je twee keer een e-mail met de datum en tijdstip waarop je bardienst hebt.

BELANGRIJK: INSTRUCTIE VERANTWOORD ALCOHOL SCHENKEN

Conform de nieuwe Drank– en Horecawet die per 1 januari 2014 van kracht is gegaan worden alle leden van 18 jaar en ouder (die een bardienst moeten vervullen bij TCO) verplicht eenmalig een instructie Verantwoord Alcohol schenken te volgen (IVA genaamd). Deze instructie moet behaald zijn voordat de ledenpas opgehaald kan worden. Indien de instructie goed is afgerond, ontvang je een certificaat die tevens naar de barcommissie gestuurd wordt. De gegevens die je hier voor nodig hebt zijn:

Website http://www.nocnsf.nl/iva
Email barverantwoordelijke [email protected]
Naam vereniging TCO
Bond KNLTB
Plaats vereniging Ouderkerk aan de Amstel
Naam barverantwoordelijke Desley Douglas
 
BARROOSTER

Naast de tijdige herinnering per e-mail en het bardienstoverzicht op de site, hangt als extra geheugensteuntje een rooster met de bardiensten in het clubhuis.

VERHINDERING BARDIENST

Het is mogelijk dat je door omstandigheden op de afgesproken datum toch geen bardienst kan verrichten. Je dient in dat geval zelf voor vervanging te zorgen door een TCO-lid dat ten minste 18 jaar oud is. Een lijstje met leden die je zou kunnen benaderen om je bardienst (tegen vergoeding) over te laten nemen vind je HIER. Ook is het mogelijk onderling te ruilen. Log hiervoor in onder KNLTB/bardienstplanner. Daar kun je bekijken wie er op welke dag een bardienst heeft ingepland. Via de ledenlijst (inlog via KNLTB/ledenlijst) kun je vervolgens de betreffende gegevens van het lid achterhalen om hem of haar te benaderen voor het ruilen van je bardienst. Tot slot geven wij je mee dat - ook al heb je voor een vervanger gezorgd maar deze niet komt opdagen - jij, die de oorspronkelijk bardienst zou verrichten, verantwoordelijk blijft. 

BARBOETE

Helaas zijn wij genoodzaakt om bij het niet komen opdagen van je bardienst, je een boete op te leggen van € 100,-. Mocht je de boete vervolgens niet binnen een bepaalde termijn betaald hebben, dan wordt je ledenpas geblokkeerd en kun je niet meer tennissen.

ASSISTENTIE BIJ / CONTROLE OP HET VERRICHTEN VAN BARDIENST

Circa 30 leden assisteren de Barcommissie bij het openen en sluiten van de bar en het wegwijs maken van leden die bardienst moeten verrichten. Deze assistenten controleren tevens op aanwezigheid van degenen die bardienst hebben. Wil je ook barassistent worden? Graag!

Neem dan contact op met één van de dames die de bardienstregeling coördineren (zie contactgegevens 'commissies') of stuur een mailtje naar [email protected] voor meer informatie.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 496 5332

TCO tennispark Zuidermeer

Holendrechterweg 34
1191 KV Ouderkerk aan de Amstel

KVK-nummer

40531329