Junioren (12 - 17 jaar)

Je bent bij tennis een junior als je tussen de 11 tot en met 17 jaar oud bent. Junioren spelen net zoals de senioren op een hele baan met de bekende gele tennisbal. 

Trainingen
Voor zowel de beginnende als de gevorderde junioren bestaat de mogelijkheid om aan training deel te nemen. Je bent dus ook van harte welkom als je nog nooit een racket hebt aangeraakt! In al onze trainingen staat spelplezier, spelbeleving, bewegen en de sociale interactie centraal. Voor elk niveau wordt er een uitdagend lesprogramma opgezet, waarbij veel aandacht is voor de individuele ontwikkeling.

Meer informatie of direct aanmelden kan hier

Inlooptraining en selectietrainingen
Voor alle jeugdspelers worden er inlooptrainingen georganiseerd waar je onder leiding van een trainer extra kan trainen. Gezelligheid en speelplezier staan bij deze inlooptrainingen voorop en er zijn geen extra kosten aan verbonden. 

Bij TCO is er zeker ook plaats voor talentontwikkeling. Aan jeugdspelers die zich in tenniskwaliteit, tennismentaliteit en –gedrevenheid onderscheiden, worden er extra trainingsmomenten (selectietrainingen) aangeboden. Inschrijven voor deze selectietrainingen is niet mogelijk. Kinderen die voldoen zullen hiervoor apart worden uitgenodigd.  

KNLTB Junioren competitie
Je kunt wedstrijden spelen door samen met je team mee te doen aan de KNLTB Junioren competitie. Deze bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. De Junioren competitie vindt in het voor- en najaar plaats, op vrijdagmiddag/avond. 

Junioren 11 t/m 14 jaar  

In de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen jongens en meisjes door elkaar, mét en tegen elkaar. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Je speelt met je team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.  

Junioren 13 t/m 17 jaar  

De Junioren competitie 13 t/m 17 jaar bestaat uit een meisjescompetitie, jongenscompetitie en een gemengde competitie. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Bij de meisjes- en jongenscompetitie speel je met je team op een speeldag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij de gemengde competitie speel je 2 jongens enkelpartijen, 2 meisjes enkelpartijen en 2 gemengd dubbelpartijen.  

Spelregels en speeldata zijn te vinden op www.tenniskids.nl

Toernooien
Naast de competitie is er ook nog mogelijkheid om aan tal van open junioren toernooien deel te nemen. Deze kan je terugvinden op mijnknltb.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 496 5332

TCO tennispark Zuidermeer

Holendrechterweg 34
1191 KV Ouderkerk aan de Amstel

KVK-nummer

40531329