Trainers

Heb je belangstelling voor tennistraining, neem dan contact op met onze hoofdtrainer:
Andy van Rijn, 06 55 85 70 37 of mail naar: [email protected].

 

Naam

Telefoonnummer

Mailadres

Andy van Rijn (hoofdtrainer) 06 55 85 70 37 [email protected]
Frank Bergkamp 06 42 93 60 94 [email protected]
Annemieke Homan 06 50 94 77 01 [email protected]
Sander de Jong 06 47 98 28 24 [email protected]
Rutger Kemner  06 45 19 47 92 [email protected]
Marcel van Nes 06 14 69 91 82 [email protected]   
Jesper Hottentot 06 17 97 11 83 [email protected] 
Nils Rosenkrantz 06 52 61 20 58 [email protected] 
Paulo da Silva  06 34 62 04 65 [email protected].com 
     

 

Over de trainers:

Andy van Rijn

Mijn naam is Andy van Rijn en ik woon in Aalsmeer met mijn vrouw en 2 kinderen. 

Ik ben geboren in Singapore en heb daar tot mijn 8e gewoond en veel aan judo en zwemmen gedaan. Eenmaal terug in Nederland ben ik gaan voetballen en ben ik met tennis in aanraking gekomen. Ik heb leren tennissen bij “Heineken” waar mijn vader werkte. Dat was vooral een senioren vereniging en speelde ik veel met volwassen. In die tijd werd mijn dropshot mijn wapen.

Naast het spelen van tennis is golf mijn grote hobby. Na de HAVO ben ik CIOS gaan doen en daar heb ik besloten om van het spelletje tennis mijn beroep te maken. Na het CIOS moest ik in dienst, en heb daar een mooie tijd als sportinstructeur gehad, en ik gaf ondertussen al tennistraining bij “ Heineken”. Na mijn diensttijd ben ik tennisles gaan geven bij verschillende clubs in de regio van Amstelveen. 

Ik ben in het bezit van mijn A- en B licentie en heb meerdere applicatiecursussen gevolgd. In mijn trainingen staat spelplezier, spelbeleving, het bewegen, en de sociale interactie centraal waarbij de technische en tactische facetten in de oefeningen worden samengesmolten.

Bij TCO organiseer en verzorg ik nu al ruim 24 jaar als hoofdtrainer de zomer- en wintertraining en andere activiteiten. Bij TCO stuur ik het trainersteam aan van 7 personen. Sinds 7 jaar organiseer en geef ik 1 dag training bij TV Baambrugge en vanaf 2015 doe ik dat ook bij DVH in Amstelveen. In de winterperiode bied ik ook training aan voor ieder die wil (zowel leden en niet leden van verschillende clubs), en huur daarvoor banen bij diverse hallen (De Kegel, De Startbaan, Strandvliet) in de omgeving van Amstelveen. Jeugdleden van TCO en DVH trainen dan ook vak samen in een groep.

 

 

Frank Bergkamp

 

Mijn naam is Frank Bergkamp. Ik woon in Amstelveen en ben getrouwd en heb 2 zoons. 

Dit seizoen kom ik enkele dagen op TCO training geven en heb daar erg veel zin in. Verder geef ik ook nog les in en om Amstelveen en Aerdenhout.

Dit jaar geef ik 30 jaar tennistraining en heb in die tijd veel cursussen gedaan zoals bijvoorbeeld Tenniskids 1 en 2, Rolstoeltennis, Tactiek, Mentaal, speltype specifieke training, voetenwerk, biomechanica en Fysieke training: snelheid in tennis.

Voor mij staan techniek en het plezier in tennis centraal en ik zal dat dan ook als basis in de lessen gebruiken. Verder ben ik er ook voorstander van om de lessen lekker intensief te houden zodat je ook echt na de training met een goed gevoel van de baan stapt. Nogmaals ik heb er zin in en hoop jullie snel op de baan te ontmoeten.

 

 

Annemieke Homan

Ik ben Annemieke Homan en heb in 2005 mijn licentie gehaald. Inmiddels dus alweer ruim 12 jaar ervaring met junioren en senioren op allerlei niveaus.

Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en dat heeft samen met mijn ervaring ervoor gezorgd dat ik een bepaalde visie op ons mooie spelletje heb.

Mijn tennisvisie komt in grote lijnen overeen met de gedachte van de KNLTB. Dus doel, specifieke oefeningen en toepassen in de spelsituatie. Ik laat hierbij de cursisten zoveel mogelijk zelf en samen doen. Dit vraag vaak om een goede differentiatie maar als dat goed werkt haal ik daar mijn voldoening uit. Het tennis is dus echt mijn passie is en dat wil ik mijn cursisten zoveel mogelijk meegeven. Niet de prestatie maar het plezier, op elk nivo, is voor mij het belangrijkste. Ik heb nu alweer twee jaar met veel plezier bij TCO gewerkt en hoop dat dat ook dit jaar weer het geval zal zijn.

 

 

Sander de Jong