Trainers

In al onze trainingen staat spelplezier, spelbeleving, het bewegen, en de sociale interactie centraal. We verzorgen tennistrainingen voor beginnende tennissers tot en met de fanatieke wedstrijdspelers. Voor elk niveau wordt er een uitdagend lesprogramma opgezet, waarbij veel aandacht is voor de individuele ontwikkeling.

Vanaf de eerste les beginnen we met ons doel; het samen overspelen van de bal. De techniek wordt goed aangeleerd en al snel komt er wat tactiek bij kijken.

Bij beginnende tennissers behandelen we alle basisslagen; de forehand, backhand, service en ook de volleys worden aangeleerd, alsmede de spelregels en de eenvoudige tactiek van een enkel- en dubbelspel.

Bij de gevorderde tennissers zal naast het perfectioneren van de basisslagen (topspin en slice) ook de bijzondere slagen worden aangeleerd (o.a. lob, dropshot, service-volley) en zal tactisch de nadruk meer liggen op het maken van juiste keuzes. Welke bal speel ik in welke situatie en welke technische aanpassingen horen daarbij.

U zult merken dat uw spelplezier verhoogd wordt en dat het vertrouwen toeneemt bij het volgen van tennistraining. Alle hoofdspelsituaties worden behandeld: baselinespel, serveren, retourneren, netspel en het spelen tegen de netspeler.

Heb je belangstelling voor tennistraining, neem dan contact op met onze hoofdtrainer:
Andy van Rijn, 06 55 85 70 37 of mail naar: [email protected].

 

Naam

Telefoonnummer

Mailadres

Andy van Rijn (hoofdtrainer) 06 55 85 70 37 [email protected]
Annemieke Homan 06 50 94 77 01 [email protected]
Sander de Jong 06 47 98 28 24 [email protected]
Marcel van Nes 06 14 69 91 82 [email protected]   
Paolo da Silva 06 34 62 04 65 [email protected]
Luis Suarez 06-53 63 00 94 [email protected]
Teddy Tan 06-49 85 48 44  [email protected] 
Sandor Wagner 06-24 74 69 85 [email protected]
     
     

 

Over de trainers:

Andy van Rijn

Mijn naam is Andy van Rijn en ik woon in Aalsmeer met mijn vrouw en 2 kinderen. 

Ik ben geboren in Singapore en heb daar tot mijn 8e gewoond en veel aan judo en zwemmen gedaan. Eenmaal terug in Nederland ben ik gaan voetballen en ben ik met tennis in aanraking gekomen. Ik heb leren tennissen bij “Heineken” waar mijn vader werkte. Dat was vooral een senioren vereniging en speelde ik veel met volwassen. In die tijd werd mijn dropshot mijn wapen.

Naast het spelen van tennis is golf mijn grote hobby. Na de HAVO ben ik CIOS gaan doen en daar heb ik besloten om van het spelletje tennis mijn beroep te maken. Na het CIOS moest ik in dienst, en heb daar een mooie tijd als sportinstructeur gehad, en ik gaf ondertussen al tennistraining bij “ Heineken”. Na mijn diensttijd ben ik tennisles gaan geven bij verschillende clubs in de regio van Amstelveen. 

Ik ben in het bezit van mijn A- en B licentie en heb meerdere applicatiecursussen gevolgd. In mijn trainingen staat spelplezier, spelbeleving, het bewegen, en de sociale interactie centraal waarbij de technische en tactische facetten in de oefeningen worden samengesmolten.

Bij TCO organiseer en verzorg ik vanaf 1993 als hoofdtrainer de zomer- en wintertraining en andere activiteiten. Bij TCO stuur ik het trainersteam aan van 7 personen. Sinds 7 jaar organiseer en geef ik 1 dag training bij TV Baambrugge en vanaf 2015 doe ik dat ook bij DVH in Amstelveen. In de winterperiode bied ik ook training aan voor ieder die wil (zowel leden en niet leden van verschillende clubs), en huur daarvoor banen bij diverse hallen (De Kegel, De Startbaan, Strandvliet) in de omgeving van Amstelveen. Jeugdleden van TCO en DVH trainen dan ook vak samen in een groep.


Annemieke Homan

Ik ben Annemieke Homan en heb in 2005 mijn licentie gehaald. Inmiddels dus veel ervaring met junioren en senioren op allerlei niveaus.

Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en dat heeft samen met mijn ervaring ervoor gezorgd dat ik een bepaalde visie op ons mooie spelletje heb.

Mijn tennisvisie komt in grote lijnen overeen met de gedachte van de KNLTB. Dus doel, specifieke oefeningen en toepassen in de spelsituatie. Ik laat hierbij de cursisten zoveel mogelijk zelf en samen doen. Dit vraag vaak om een goede differentiatie maar als dat goed werkt haal ik daar mijn voldoening uit. Het tennis is dus echt mijn passie is en dat wil ik mijn cursisten zoveel mogelijk meegeven. Niet de prestatie maar het plezier, op elk nivo, is voor mij het belangrijkste. Ik heb nu alweer twee jaar met veel plezier bij TCO gewerkt en hoop dat dat ook dit jaar weer het geval zal zijn.


Sander de Jong

Mijn naam is Sander de Jong. Sinds 2008 woon ik in Hoofddorp met mijn vriendin Miranda. 

Als klein kind ben ik rond mijn 6e jaar begonnen met voetballen. Tennis was waar wij woonden een elite sport en geen van mijn vriendjes speelde tennis, dus ik was er niet bekend mee. Vanaf het moment dat wij verhuisden naar een klein dorpje in de Haarlemmermeer werd ik naast lid van de voetbal vereniging ook lid van de tennisvereniging. Sindsdien heb ik altijd, en nog steeds, met heel veel plezier op de tennisbaan gestaan. Zowel zelf spelend (tot een aantal jaren geleden mijn steeds terugkerende blessures er toe hebben besluiten niet meer competitief te spelen) als met lesgeven. Nu is golf voor mij een grote hobby. 

De keus om naar het CIOS te gaan om tennisleraar te worden was mij ingefluisterd door mijn eerste tennisleraar, die trots was dat een leerling in zijn voetsporen wilde treden. Ik ben hem nog altijd heel erg dankbaar dat hij mij op dat pad heeft gezet. Net als mijn collega Andy moest ik na het CIOS in militaire dienst, waar ik een geweldige tijd heb gehad, maar waar ik ook, meer nog dan op het CIOS, heb geleerd hoe je echt les geeft en hoe ik het beste met mijn leerlingen om kon gaan. Het leger heeft mij dan ook, hoe cliché, gevormd tot de tennisleraar die ik nu ben.

Na mijn diensttijd ben ik gaan werken bij mijn eerste “eigen” club in Woubrugge, met alleen een A-licentie op zak. Omdat ik toch wel ambities had om bij grotere clubs te gaan werken, ben ik in die tijd, opnieuw bij het CIOS, de B-cursus gaan volgen, en heb deze met goed gevolg af kunnen ronden. Na zo’n 13 jaar lang bij verschillende tennisclubs gewerkt te hebben in de regio van Alphen aan de Rijn, ben ik uiteindelijk in 2009 terecht gekomen bij deze mooie club in Ouderkerk.

Naast mijn werk in Ouderkerk aan de Amstel run ik samen met een collega van ALTC DDV een tennisschool in Amsterdam bij het Frans Otten Stadion, waar wij ’s zomers en ’s winters tennisles aanbieden op de binnenbanen van deze mooie tennishal in Amsterdam Oud Zuid.

 

Marcel van Nes

Beste clubgenoten, mijn naam is Marcel van Nes, ik ben geboren in Kevelaer (Duitsland). Ik woon in Aalsmeer (tegenover Andy:)) ben getrouwd met Johanna en heb 2 dochters.

Op mijn 8ste ben ik begonnen met tennissen bij tennisclub Overburg (nu Amstelspelers). Bij de KNLTB heb ik de opleiding tot tennisleraar gevolgd. Ik heb bij een aantal clubs in Amstelveen en Uithoorn les gegeven en een jaar bij de bond Noord Holland. Andy ken ik al heel wat jaren. Hij heeft mij gevraagd om bij Ouderkerk les te geven. Ik ben blij dat ik bij hem ben komen werken om zijn team te versterken.

Tennisclub Ouderkerk is een hele fijne club waar ik al jaren met heel veel plezier les geef! Ik kijk al weer uit naar de zomer. Ik hoop jullie snel weer te zien op de banen van TCO.

 

Paolo da Silva

 

 

Luis Suarez

Luis geeft vanaf 2023 training bij TCO.
Luis is geboren in Venezuela, heeft jaren in Spanje gewoond en heeft daar ook training gegeven.
Hij is 49 jaar (2023) en een zeer ervaren trainer. Hij is oud profspeler en gek op tennis en vooral om het de mensen te leren. 
Wij zijn blij dat hij deel uitmaakt van het trainers team . 
De training zal in het Engels worden gegeven.


Teddy Tan

Sandor Wagner
 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 496 5332

TCO tennispark Zuidermeer

Holendrechterweg 34
1191 KV Ouderkerk aan de Amstel

KVK-nummer

40531329