Nieuwsbrief #1 - maart 2024

22 maart 2024


Nieuwsbrief #1 - maart 2024

  • Start van het nieuwe seizoen
  • Digitale ledenpas – belangrijke wijzigingen voor afhangen van tennisbanen!
  • Introducees
  • Bardienst
  • Fair Play

Start van het nieuwe tennisseizoen

We gaan weer lekker buiten spelen! Het tennispark is helemaal spic en span, de banen liggen er weer prima bij, de parkeerplaats en de oprit hebben een facelift gekregen en zowel het clubhuis als het terras zijn opgefleurd met gezellige plantjes. Dit alles (en nog veel meer) dankzij het geweldige werk van onze actieve groep vrijwilligers en groundsman Marek.

Op zaterdag 23 maart trappen we af met het openingstoernooi voor senioren. Zondag 24 maart is de jeugd aan de beurt. Ook zal er op die dag een gratis proefles zijn voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Hopelijk werken de weergoden ook een beetje mee.

Vanaf 2 april gaan ook de buitentrainingen weer van start. Na het openingsweekend ontvangt iedereen die zich heeft aangemeld van Andy bericht over de indeling en tijdstip van de training.

Digitale ledenpas

Gebruik je de plastic ledenpas nog? Per 1 januari 2024 heeft de KNLTB deze vervangen door een digitale ledenpas. De digitale ledenpas is voor alle leden beschikbaar en is te vinden in de KNLTB ClubApp. Velen van jullie gebruiken de ClubApp al, maar met ingang van dit seizoen is de app dus onmisbaar geworden. Je gebruikt de app niet alleen om een baan af te hangen maar je vindt er ook vrijwel alle informatie over de club, de ledenlijst en nu dus ook de digitale ledenpas.

Klik hier voor de KNLTB ClubApp voor IOS (Apple)

Klik hier voor de KNLTB ClubApp voor Android

De bestaande plastic ledenpas blijft vooralsnog te gebruiken op het fysieke afhangbord om direct via het scherm en kaartlezer een baan te reserveren, maar dit zal spoedig worden afgebouwd. Het vooraf reserveren (maximaal 48 uur tevoren) kan uitsluitend via de KNLTB ClubApp of op de TCO website.

Nieuw

Vanaf nu dien je, voordat je gaat spelen, de digitale reservering met de KNLTB ClubApp op het fysieke afhangbord in het clubhuis te bevestigen d.m.v. het scannen van een QR-code. Dit kun je doen vanaf 60 minuten tot 1 minuut voor aanvang van de speeltijd en hoeft door slechts één speler gedaan te worden. Indien je te laat bent om te bevestigen, komt de reservering automatisch te vervallen. Meer informatie hierover vind je hier en/of in onderstaand instructiefilmpje:

Het blijft natuurlijk ook altijd mogelijk om op de club een baan af te hangen. Meer informatie over afhangen op de club vind je hier en/of in het instructiefilmpje van de KNLTB:

Een andere wijziging is dat je met ingang van dit seizoen alleen nog vaste tijdblokken van 45 minuten kunt afhangen. Ben je op de club en er ligt een baan vrij, dan is het mogelijk om na aanvang van een tijdsblok de resterende tijd af te hangen. Dit doe je via het fysieke afhangbord in combinatie met de ClubApp.  

Kun je de KNLTB ClubApp niet gebruiken (bijvoorbeeld omdat je geen smartphone hebt), neem dan contact op met [email protected]. Voor nieuwe jeugdleden zal er dit jaar nog een plastic pas beschikbaar zijn. 

In het verleden kon er met de fysieke ledenpas betaald worden in het clubhuis door vooraf een saldo op te laden. Deze functionaliteit komt te vervallen. Indien er nog resterend saldo op de fysieke ledenpas staat, zal dit worden teruggestort

Introducees

Met ingang van dit seizoen gaat de betaling voor introducees via iDeal. Wanneer je een baan reserveert kun je in de KNLTB ClubApp aangeven dat je met een introducee speelt. Bij afronding van de reservering word je doorgelinkt naar iDeal en je reservering wordt pas definitief na betaling (€ 2,50 voor junioren en € 7,50 voor senioren). Mocht je onverhoopt toch niet kunnen spelen (bijvoorbeeld door verhindering of regen) dan kun je je reservering tot 15 minuten voor aanvang van de gereserveerde speeltijd in de ClubApp annuleren en zal het betaalde bedrag automatisch worden teruggestort.

Bardienst

Alle bardiensten zijn weer gepland. Leden die niet tijdig zelf een bardienst hebben ingepland hebben een dienst toegewezen gekregen (afhankelijk van de voorletter van je achternaam kunnen dat er twee zijn). Mocht je nou onverhoopt verhinderd zijn en niet in staat zijn je bardienst te vervullen dan kun je op de website een lijst vinden met personen die je bardienst graag (tegen betaling) overnemen. Vind je het leuk om af en toe een bardienst over te nemen? Stuur dan een mailtje naar [email protected], dan wordt jouw naam aan de lijst toegevoegd.

Fair Play

TCO staat voor een veilige en sportieve omgeving waarin iedereen zich thuis voelt en wij ondersteunen het Fair Play beleid van de KNLTB dan ook van harte. Zo hebben wij al sinds 2019 een Vertrouwenscontactpersoon aangesteld bij wie je terecht kunt wanneer je je verhaal wilt doen over een onveilige of onplezierige situatie die je hebt meegemaakt op de club. Het is dan ook niet zomaar dat de KNLTB Mieke Bomans, bestuurslid jeugdzaken, heeft benaderd voor een interview over Fair Play dat is gepubliceerd in het KNLTB magazine Centrecourt van december 2023 (pag. 37-38).

Ook dit jaar organiseert de jeugdcommissie voorafgaand aan de competitie weer een training waarin spelregels, sportiviteit en Fair Play aan de orde worden gesteld.

Iedereen weer heel veel tennisplezier gewenst!

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 496 5332

TCO tennispark Zuidermeer

Holendrechterweg 34
1191 KV Ouderkerk aan de Amstel

KVK-nummer

40531329