We mogen de baan weer op! Morgen, maandag 11 mei, openen we het park weer voor alle leden!

10 mei 2020


We mogen de baan weer op! Morgen, maandag 11 mei, openen we het park weer voor alle leden! 

Gelukkig worden de regels verruimd en kunnen we weer tennissen. Sneller dan verwacht, na de recente openstelling voor de jeugd, mogen we het park nu ook openstellen voor de senioren. Wel zijn ook hierbij duidelijke voorschriften en kaders gesteld. In het bijgevoegde protocol zijn de regels puntsgewijs opgesomd. Het is best veel. Dat komt omdat er nogal wat voorwaarden zijn en het best lastig is om dat waterdicht af te timmeren, maar dat is wel gelukt! 

Naast de richtlijnen die de overheid de afgelopen tijd heeft gehanteerd in de z.g. “1,5 Meter Maatschappij” zijn er aanvullende voorwaarden verbonden aan het weer openstellen van de sportclubs. De gemeente is verantwoordelijk voor handhaving van deze voorschriften en we mogen open onder hun goedkeuring, die hebben we! We moeten daar wel zorgvuldig mee omgaan, als we niet voldoen kan de gemeente besluiten het park weer te sluiten. Daarnaast is iedereen ook zelf verantwoordelijk voor het naleven van de richtlijnen, ook dat wordt door de gemeente gehandhaafd op het park (dus bekeuringen etc. kunnen ook op het park worden uitgedeeld). 

Je zult zien dat de kaders voor de jeugd anders zijn dan die voor senioren. Dit komt door de voorschriften die ons worden opgelegd door de overheid. Let op: jeugd is iedereen tot en met 18, dus vanaf 19 ben je pas senior. Dat is de grens die de overheid hanteert, en die gaat dus boven onze eigen grens.

Een belangrijk aspect bij de overheidsregels is dat jeugd (t/m 18 jaar) alleen onder supervisie van TCO mag tennissen. Ouders mogen niet het park op. Dat betekent dus dat TCO vanaf het “stopbord voor ouders”, aan het begin van het park, de verantwoordelijkheid voor de kinderen overneemt.

Om dit op een verantwoorde manier te doen hebben we, tijdens openingstijden voor de jeugd t/m 18 jaar, altijd een supervisor op het park die zich uitsluitend daarmee bezighoudt. Dit gaat via een rooster en er worden eisen gesteld aan de supervisoren (zie protocol). Om dit waar te kunnen maken zijn we genoodzaakt de openingstijden voor de jeugd t/m 18 jaar enigszins te beperken. Wij vragen daarvoor ieders begrip. Buiten deze openingstijden voor de jeugd zal er altijd iemand op het park zijn die er verantwoordelijk voor is dat de jeugd die toch komt zal worden weggestuurd. 

Nogmaals zei gezegd dat we ons echt aan de voorschriften moeten houden omdat we anders sluiten van het park door de gemeente riskeren. Maar vooral natuurlijk: HEERLIJK DAT WE WEER KUNNEN GAAN TENNISSEN – VEEL SPEELPLEZIER! 

Met sportieve groet namens het Bestuur van TCO, 

Jos Bramer
voorzitter

Protocol TCO - vanaf 11 mei 2020.pdf

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 20 496 5332

TCO tennispark Zuidermeer

Holendrechterweg 34
1191 KV Ouderkerk aan de Amstel